Fysiotherapie

Met fysiotherapie kan je terecht voor vele soorten lichamelijke aandoeningen, onder meer van het steun- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is namelijk een deskundige op het gebied van bewegen. De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen, zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

Alle fysiotherapeuten bij Fysiomove zijn opgenomen in het Centraal Kwaliteit Register van het KRF-NL. Dit houdt in dat ze moeten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen met betrekking tot behandeling en verslaglegging.

De behandeling:

Een behandeling van een fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur.
Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut alle klachten in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt in samenspraak met de patiënt een behandelplan opgesteld.

Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met jou naar jouw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat je weer beter kunt bewegen. Fysiotherapie wordt bijvoorbeeld toegepast in de vorm van oefeningen of mobilisaties. De fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen.

Indien noodzakelijk neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist. Bijvoorbeeld wanneer er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties.

Indien je niet in staat bent om naar de praktijk toe te komen, behandelen wij ook aan huis of online.

Bij wie kan ik hiervoor terecht?

Je kan voor deze behandeling terecht bij alle therapeuten.

FysioMove maakt fysiotherapie toegankelijk, begrijpelijk en leuk!