Dry needling

Bij dry needling worden bepaalde spieren, die verantwoordelijk zijn voor de pijn, met een fijn naaldje aangeprikt met als doel deze spieren snel en langdurig te ontspannen.

De behandeling van die triggerpoints met dry needling is gericht op het langdurig uitschakelen van die triggerpoints. Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt.

Wat zijn triggerpoints?

Een triggerpoint is een verkrampt deeltje van een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn in een bepaalde zone veroorzaakt. Die triggerpoints kunnen naast pijn en uitstraling ook stijfheid en bewegingbeperking geven.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen zowel acuut als chronisch ontstaan. Overbelasting van bepaalde spieren door bijvoorbeeld sport of langdurig gebruik van de computer zijn maar enkele voorbeelden van veel voorkomende oorzaken van triggerpoints. Verder kan ook stress een belangrijke onderhoudende factor zijn van triggerpoints.

Hoe voelt dry needling?

Het aanprikken van de spier voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal aan (=local twitch response). Dat geeft kortdurend een soort van ‘krampgevoel’. Daarna zal de spier ontspannen en kan je vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt, maar meestal is dit van korte duur.

Bij wie kan ik hiervoor terecht?

Je kan voor deze behandeling terecht bij Mitchel en Michelle.

FysioMove maakt fysiotherapie toegankelijk, begrijpelijk en leuk!