Snel fit en pijnvrij? FysioMove Velserbroek beschikt over een groot aanbod aan sportfaciliteiten waardoor wij u een gericht revalidatieprogramma kunnen aanbieden!

REVALIDATIE

REVALIDATIE

Revalidatie richt zich op het voorkomen en genezen van (de te verwachten) gevolgen voor mensen met blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking. In de Zorgverzekeringswet is het recht op revalidatiezorg vastgelegd. Wanneer het niet te verwachten is dat u op korte termijn volledig herstelt, probeert de fysiotherapeut u te helpen blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat ook niet mogelijk is, werkt de fysiotherapeut samen met u om uw beperking zo goed mogelijk in uw leven, uw omgeving en de maatschappij in te passen.

Revalideren met COPD
COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Deze aandoeningen aan de luchtwegen maken het ademen lastig. Bij COPD is het slijmvlies van de luchtwegen langdurig ontstoken. Dat kan gepaard gaan met slijmvorming. Later beschadigt de ontsteking de longen. Kleine luchtwegen verliezen hierdoor op den duur hun stevigheid en de longen worden minder rekbaar.
 

Bewegen is belangrijk!
Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen?
Het omgekeerde is echter waar! Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Wij bieden mensen met COPD een persoonlijk beweegprogramma. Tijdens het programma begeleiden wij u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD.

Wat levert het beweegprogramma u op? Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

LogoSNN.png
Dietist op maat logo_edited.jpg

Volg ons op facebook

  • Facebook Social Icon