Privacy Policy

FysioMove hecht veel waarde aan de bescherming van je persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. FysioMove houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

  • Jouw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt. Deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy policy;

  • Verwerking van jouw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van jouw persoonsgegevens;

  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van jouw persoonsgegevens gewaarborgd is;

  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

  • Op de hoogte zijn van jouw rechten omtrent jouw persoonsgegevens, je hierop willen wijzen en deze respecteren.

 

Als  FysioMove zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Indien je na het doornemen van onze Privacy policy, of in algemenere zin, hierover vragen hebt of contact met ons wenst op te nemen kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.​

Verwerking van persoonsgegevens van Patiënten of cliënten

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers worden door FysioMove verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):

  • Patiëntgegevens vastleggen t.b.v. behandelproces in een  beveiligde Elektronisch Patienten Dossier (EPD)

  • Het leveren van informatie en het (elektronisch) beantwoorden van uw 
vragen;

  • Het behandelen van geschillen;

  • Het verrichten van wetenschappelijk of statistisch onderzoek.

 

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:

  • Fysio-en/of manueel theapeutische behandeling

 

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan FysioMove de volgende persoonsgegevens van u vragen:

  • Voornaam;

  • Voorletters;

  • Tussenvoegsel;

  • Achternaam;

  • (Zakelijk) Telefoonnummer;

  • (Zakelijk) E-mailadres;

  • Geslacht;

  • Geboortedatum;

  • Huisarts

  • Gezondheidsgegevens;

  • Verzekeringsgegevens;

  • BSN;

  • ID of paspoortnummer;

Je persoonsgegevens worden door FysioMove opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en) voor de periode:

  • Gedurende de looptijd van de behandelovereenkomst. 15 jaar bewaartermijn conform de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

Verstrekking aan derden

De gegevens die je aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden.

Zo maken wij gebruik van een derde partij voor:

  • Het verzorgen van de digitale dossiervoering (EPD);

  • Het verzorgen van de (financiële) administratie;

  • Het verzorgen van nieuwsbrieven en uitnodigingen;

  • Het verzorgen van de uitvraag van patiënttevredenheidsonderzoeken (Qualiview) middels PREM:

  • Het verzorgen van terugkoppeling naar uw huisarts en/of medisch specialist middels zorgmail;

  • Het verzorgen van declaraties naar zorgverzekeringsmaatschappijen;

  • Het verwerken van declaraties of banktransacties;

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door jouw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien je ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Logo FysioMove Velserbroek praktijk voor Fysiotherapie